dimarts, 19 de març del 2013




Per celebrar les darreres calçotades de la temporada, La parada de Biodrissa del Mercat de Lleó disposa de calçots ecològics de l’Horta de Campllong de la més òptima qualitat.


Resultat final del procés de compostatge


El compost és el producte resultant de la fermentació de substàncies orgàniques diverses, especialment de restes de collita o de “males herbes”, emprat per adobar la terra. És la base de la correcta fertilització en agricultura ecològica.


La tasca de compostar, en realitat, és força simple, i consisteix en generar capes de material orgànic de diferent tipus i procedència, com per exemple, capes de fulles seques, de branques (idealment picades), de deixalles de fruites i verdures, de restes de podes, etc. Tanmateix, per evitar que el compost es podreixi, s’ha de mantenir amb una certa humitat i ventilació.
Un cop s’hagi acabat tot el procés, el compost servirà per barrejar-lo amb la terra que volem cultivar, perquè aquesta tingui tots els nutrients necessaris per tal d’afavorir un òptim desenvolupament dels cultius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada