dimarts, 8 de gener del 2013




Bon any a totes i tots!!!!

Sembla que hem encetat el 2013 com cal, perquè, com bé es diu,
Cap d'Any serè, tot l'any va bé!!!!

Continuarem aquest 2013,  amb el compromís  d’oferir-vos la millor qualitat de verdura i fruita  ecològica !!!

Per cert!!! Sabeu quins requisits necessita un producte per ser ecològic?

La forma més senzilla de garantir que els aliments que t'oferim són el que han de ser i res més és el segell de producció ecològica. Per aquest motiu tots els productes que trobaràs a BIODRISSA tenen el certificat de producció d'acord amb la normativa comunitària que regula els productes ecològics (també anomenats biològics i orgànics).
Aquesta normativa és molt exigent en quant als sistemes de producció dels aliments, i prohibeix completament els organismes modificats genèticament i l'ús de productes químics sintètics. Qualsevol camp que vulgui transformar-se a la producció agrària ecològica, a més a més, ha de passar un període mínim de quarantena de dos anys, sempre sota vigilància i inspeccions periòdiques del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) abans d'obtenir el certificat. Tots els ingredients d'un producte elaborat ecològic han de tenir el certificat ecològic.  Aquest certificat garanteix no només els ingredients sinó també els processos productius i la gestió de residus.

D'aquesta forma, els aliments ecològics són:
  • Més sans: Els productes ecològics tenen més d'allò que es considera bo per a la salut (vitamines, proteïnes, minerals, antioxidants...) i no tenen res d'allò que es considera perjudicial (transgènics, pesticides, herbicides, plaguicides, hormones...). 
  • Més gustosos: Tots els productes ecològics estudiats contenen menys proporció d'aigua que els productes convencionals. Això és així perquè els adobs químics fan que la planta absorbeixi més aigua (i, per tant, creixi més ràpid) i aquests estan prohibits a l'agricultura ecològica. Així, els productes ecològics tenen més matèria seca, que és el que li dona el sabor a l'aliment.
  • Més ben fets: Els processos de producció també estan estrictament controlats, i la qualitat del procés reverteix directament en la qualitat del producte. Es nota quan una fruita a arribat al seu punt òptim de maduració a l'arbre o quan ha madurat en la càmera frigorífica d'una nau industrial; es nota quan un pollastre ha arribat als 95 dies de vida menjant només pinso ecològic o quan se l'ha sacrificat als 40 dies després de menjar soja i blat de moro transgènics; es nota quan el pa es deixa reposar 12 hores perquè la massa creixi o quan se li afegeixen productes químics per a tenir llesta una baguette en mitja hora.

  • Més variats: la biodiversitat és un valor principal dintre de l'estil de vida que defensa la producció ecològica. Això fa que es potenciïn les varietats locals i es prohibeixi l'ús de llavors transgèniques (que, deixant de banda el seu impacte a la salut, porten a la uniformitat de cultius).

  • Més respectuosos amb el medi ambient: al no fer servir cap mena de producte químic sintètic en el seu procés de producció els productes ecològics garanteixen que demà tots podrem continuar menjant aliments nets i variats, nascuts en un sòl que encara està viu. La producció ecològica beneficia al medi ambient en 3 vessants diferents:
-         Menys emissions de CO2 a l'atmosfera: S' ha demostrat que una granja de 100 hectàrees dedicada a la producció de blat estalvia anyalment l'emissió de 47.600 Kg de CO2 a l'atmosfera només no fent servir fertilitzants químics.
-         Menor erosió del sòl: S'ha demostrat que al llarg de 37 anys els camps conreats d'acord amb la normativa ecològica no han perdut sòl mentre que els camps conreats de forma convencional han perdut més de 20 cm.
-         Manteniment de la fertilitat del sòl i la biosfera: L'agricultura ecològica té recursos genètics més abundants (incloent insectes i microorganismes), major diversitat i freqüència de flora i fauna salvatge i una millor connexió entre camps agrícoles i biotipus naturals. L'estructura del sòl en camps ecològics mostra una activitat biològica major i un reciclatge de nutrients més ràpid.

Avui, amics i amigues, us presento aquestes preciositats d’ases que viuen, com reis, a l’horta de Campllong!!!   

Mireu, mireu! Són els grans consumidors de la producció de Biodrissa i la viva imatge de la bona vida!!!!

Recordeu xiquets i xiquetes, que cada setmana podeu conèixer, a través del blog, totes les novetats i evolució de BIODRISSA, l’horta de Campllong i la Botiga del Mercat del Lleó!!!

Salut i força!!!

Arreveure!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada