dimarts, 22 de gener del 2013





Bon dia és el que plou, si no apedrega, pubills i pubilles!!

Quina satisfacció aquest clima, doncs la pluja del gener omple la bóta i el graner!!!

Aquesta setmana estem aprofitant per elaborar els nostres tractaments fitosanitaris biològics i casolans!!! 

La presència de malalties forma part indissoluble de la vida i, moltes vegades, esdevé un mecanisme de selección natural que contribueix a l’evolució de les espècies. Les
malalties ataquen aquelles plantes més dèbils (queden les més fortes) o que pateixen algun tipus d’anomalia d’origen genètic, fet que les fa més vulnerables.
Els tractaments fitosanitaris biològics que fem servir a l’horta de Campong es fan a partir de plantes que exerceixen una acció sobre les plantes malaltes, atacades o amb algun símptoma de debilitat.  Es tracta d’una acció fitoterapèutica assimilable a l’ús que fem nosaltres de plantes medicinals per tractar alguna malaltia o trastorn del nostre organisme.
I canviant de tema, xiquets i xiquetes, avui hem plantat espàrrecs!! els espàrrecs creixen d'una soca anomenada “garra”, i Plantant una 'garra' el segon any ja tindràs espàrrecs!!
La collita es fa quan tenen entre 15 i 20 cm de llargada, amb un diàmetre d'entre 1 i 1.5 cm. Si són més gruixuts tenen una constitució massa fibrosa. Per collir-lo, cal tallar-lo amb un ganivet ben esmolat per sota terra, prop de la rel. Al final de l'estiu els turions es tallen quasi a ran de l'urpa per afavorir l'acumulació de reserves de cara a la propera temporada. El seu cultiu es combinable amb el del tomàquet que li repel·leix un escarabat de l'espàrrec, i a l'inrevés, l'espàrrec repel·leix un nematodes que ataca les arrels de la tomaquera.







 I amb 1.100 garres d’esparreguera que hem plantat… compteu, compteu la de truites que ens poden sortir!!


I...tot i que no podem dir blat fins que estigui al sac i ben lligat la primera collita d’uns calçots explèndids, d’aquest any, està al caure!!!

Apa! Me' n torno a l’horta!!! Fins aviat!!!

 


I

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada