dimarts, 12 de febrer del 2013




A l’horta de Campllong  estem utilitzant mantes tèrmiques agrícoles per protegir els cultius del vent i les baixes temperatures manifestades els darrers dies.
La utilització de la manta tèrmica permet realitzar un control biològic i tèrmic dels cultius. Es pot utilitzar tant en hivernacles com a l'aire lliure,  potenciant les condicions necessàries per a un correcte desenvolupament vegetatiu, i evitant les agressions del vent i els insectes. A més, contemplem altres aspectes de la collita que es veuen afavorits per aquesta tècnica:



  •     Un major desenvolupament de les plantes.
  •     Un increment en la producció.
  •  Aireig regular.
  •   El sòl i el cultiu es veuen afavorits amb un augment de la temperatura entre 3 i 4 º C.
  •  La seva gran porositat facilita una distribució regular de l'aigua en el reg.
  •   Evita l'excés d'humitat produït per la  pluja o reg, que potencia el desenvolupament de fongs.




Manta tèrmica agrícola




Aquesta setmana també estem portant a terme la collita d’una gran quantitat de porros de la més excel·lent qualitat.
El porro pertany al gènere Allium, del qual també formen part l’all i la ceba i és un bulb. Conté un 2% de proteïnes i un 7% d’hidrats de carboni. Pel seu baix poder calòric pot convertir-se en un dels aliments idonis en les dietes de control de pes. El seu caldo de cocció, sense sal, pres en dejú, es el millor diürètic i antisèptic. El seu consum també resulta molt positiu pel bon funcionament del ronyó, així com patologies com    l’ urèmia i l’artritis. A més,  es recomana aquesta hortalissa a persones amb anèmia, per la seva riquesa en ferro i magnesi.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada