dimarts, 26 de febrer del 2013






A partir d’aquest diumenge, 3 de Març, a l’Av. Ramon Folch (al costat de Correus) comença l’Ecocabàs. És un mercat on es podrá trobar diversos productes ecològics, des de fruita i verdures, làctics, ous, carn, embotits, melmelades, creps, croquetes, i fins a vins i conserves.

L’objectiu de l’Ecocabàs, organitzat per Scata (Serveis de Promoció) i Quins Pebrots (Botiga online de productes ecològics, artesanals i de proximitat), és que les famílies puguin passar el diumenge al matí fent la compra de la setmana, a l’hora que troben activitats per a petits i grans, com ara tallers de cuina o xerrades sobre productes ecològics.

Biodrissa, hi será present amb els seus productes ecològics.
L’horari del mercat será cada diumenge de 9h a 14h.






Girona, del 24 al 26 de febrer ha acollit , en el marc del fòrum gastronomic, la flor i nata de la gastronomia, i entre altres experts en aquest àmbit, l’empresa d’infusions i tes ecològics Alma, ha  presentat el seu projecte d´economia social “Bolsos con Alma” amb la col·laboració del Grup Èxit.

Els “Bolsos con Alma” són bosses de tendència aprofitant materials reciclats de la mateixa empresa, com per exemple els sacs de cafè.

Del preu de venda de cada bossa, un 50% va destinat a la despesa de producció realitzada pel Grup Èxit, un 25% a despeses de distribució, i un 25% de marge comercial que es donarà a Càritas Diocesana de Girona pel desenvolupament de projectes socials.

Stand de l'empresa "Alma" en el Fòrum Gastronòmic de Girona


Els darrers dies hem estat plantant cebes tendres i espinacs.
La ceba (Allium cepa L.) és una planta herbàcia bulbosa de la família de les liliàcies. Originària de l'Àsia central, actualment és un dels ingredients indispensables de la cuina mediterrània.
Té un únic bulb gran, de forma ovoide. El seu desenvolupament és biennal i arriba fins a 1 metre de llargària. Les seves fulles són semicilíndriques i neixen d'un bulb subterrani, proveït d'arrels superficials.
Pel que fa al seu cultiu, és una planta resistent al fred però requereix temperatures una mica elevades i un mínim de duració del dia per formar el bulb. Es conrea mitjançant planters, que es trasplanten a finals de tardor o a finals d’hivern i principi de la primavera.


La ceba conté vitamines A, C, E, B1, B2 i PP. Les seves propietats nutritives fan de la ceba un vegetal molt apreciat. Té poques calories, molta aigua, fibres, minerals i vitamines. Ajuda al bon funcionament de l’organisme, i té beneficis antioxidants. També és un aliment eficaç contra el creixement de fongs i té propietats antiinflamatòries, antial·lèrgiques, antiasmàtiques, antidiabètiques, i cardiovasculars. És un potent antireumàtic i ajuda a prevenir l’osteoporosi.
Els usos culinaris de la ceba són extraordinàriament nombrosos. Es pot menjar crua, fregida, bullida, rostida; en sopes, salses, guisats i en una gran varietat de plats.



Sembra de ceba tendra a la finca de Campllong



L’espinac es una hortalissa de la família de les quenopodiàcies, juntament amb la bleda o la remolatxa. El seu nom llatí és Spinacia oleracea.
Necessita poca calor per créixer, és per això que la majoria de les varietats d'espinacs es planten o molt d'hora a la primavera, o a la tardor, quan ja ha passat la calor de l'estiu. Ara bé, si es vol plantar a l'estiu, es poden buscar algunes varietats que siguin més resistents a la calor.
Els espinacs són rics en fibra i tenen molt betacarotè i vitamina C, que ens protegeixen del càncer. També contenen àcid fòlic, ideal per a les dones embarassades. Els espinacs tenen, a més, molts minerals: calci, magnesi, ferro, potassi, sodi, fòsfor i iode. Són calmants, digestius i van bé pel bon funcionament del cervell.





Sembra d'espinac a la Finca de Campllong





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada