dimarts, 19 de febrer del 2013



Aquesta setmana estem portant a terme una magnífica collita de pastanagues.

La pastanaga és una hortalissa, famosa pel seu contingut en vitamina A, fonamental per a les funcions epitelials de la pell i per als pigments dels ulls; a més, té un contingut important de vitamines C i B.

Aquest vegetal destaca per la gran quantitat de silici que té en comparació amb altres verdures, mineral essencial per l’organisme que enforteix el teixit connectiu.
També conté ferro, potassi, fòsfor, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.

Hi ha referències de fa 3.000 anys sobre el cultiu de les primeres pastanagues a l’Orient, i era coneguda en l’època dels grecs i els romans per la seva condició afrodisíaca. 


Tot i així, no va ser fins a finals del segle XVll quan es va obtenir la varietat forta i de color taronja intens que es consumeix a l’actualitat.

A  més d’aquesta satisfactòria collita, estem enriquint part dels nostres cultius amb silici orgànic.

El silici incrementa la productivitat i qualitat de les collites agrícoles,  reforçant a la planta la seva capacitat d'emmagatzematge i distribució de carbohidrats per al creixement i producció dels cultius.

Altres aspectes positius de l’enriquiment del sòl amb silici  que cal considerar:

  • Protegeix contra els insectes i  les malalties causades per fongs i bacteris.
  • Restaura la degradació del sòl i incrementa el seu nivell de fertilitat per a la   producció.
  • Incrementa la resistència del sòl contra l’erosió del vent i de  l’aigua.
  • Optimitza la resistència dels cultius a la sequera.
  • Permet completar la rehabilitació de sòls afectats per sals, compactació i baixos nivells de pH.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada